Hoppa till sidans innehåll

Skeleton: Pallplats för Leslie Stratton i Park City

28 JAN 2021 23:57
Skeleton: Tre tävlingar på tre dagar för Leslie Stratton i North American Cup som avslutades med en svensk pallplats.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2021 23:57

Det var 11 månader sedan Leslie Stratton senast låg på en kälke i en bana. Tiden mellan då och nu har mestadels bestått av knärehab och styrketräning. Leslie, som bor i USA med amerikansk pappa och svensk mamma, tävlar för Sverige sedan ett par säsonger tillbaka. Förra säsongen körde Leslie mestadels världscuptävlingar och lyckades även behålla en plats i världscupen för Sverige till denna säsong genom att kvalificera sig topp 45 av alla damer i den totala världsrankingen. 

Leslie Stratton på start i Park City, Utha (USA).

Planen inför säsongen 2020-2021 var ursprungligen inställd på världscup. Men ett krånglande knä i kombination med en pågående coronapandemi tvingade fram nya planer. Nu är säsongen istället helt inställd på North American Cup (NAC), vilket är en skeletonserie under världscupen, för att få träning och tävling på hemmaplan och lägga fokus på att bygga upp fysik, förbättra starter och skapa åkkänsla inför kommande säsong. En säsong som är kvalifikation till kommande vinter-OS 2022. Rankinglistorna är låsta under säsongen på grund av coronapandemin och därmed har Sverige en plats i damernas världscupserie även säsongen 2021-2022. 

Även årets NAC-serie är speciell. Tävlingsprogrammet är komprimerat och avslutningen i Kanadensiska Whistler är fortfarande osäker. I säsongspremiären i Park City (USA) blev det en 4:e plats för Leslie Stratton. 

- Det har gått 11 månader sedan jag senast tävlade. Kroppen kändes bra och det var fantastiskt att vara tillbaka. Jag ser redan fram emot morgondagens tävlingar, säger Leslie Stratton direkt efter NAC 1. 

På NAC 2 som genomfördes dagen efter blev det en 7:e plats efter lite strul i banans övre del i båda åken.

- Inte min bästa dag i Park City. Jag kom inte iväg i starten och hade problem i toppen av banan. Men jag lär mig hela tiden nya saker. Det är det som är så fantastiskt med sporten, säger Leslie Stratton. 

Att hon lärde sig något från gårdagens tävling var helt uppenbart när säsongens tredje NAC-tävling på tre dagar kördes. Det blev en pallplats för Leslie som plockaade hem en bronspeng till Sverige. Hennes fjärde pallplats i internationella skeletontävlingar. 

Totalt sett en otroligt lyckad comeback för Leslie Stratton som nu blickar fram emot nya tävlingar i Lake Plaid (USA) 4 och 5 februari. 

RESULTAT NAC 1 DAM PARK CITY

RESULTAT NAC 2 DAM PARK CITY

RESULTAT NAC 3 DAM PARK CITY

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU