Hoppa till sidans innehåll

Aktiv hela livet


I SSF’s LUP har vi valt att se modellen som en tvådelad stege där vi genom de olika stegen förklarar hur vi ser på en möjlig väg till internationella topp resultat. Det är dock viktigt att oberoende av hur långt man går i de olika stegen så finns det hela tiden en verksamhet som vi kallar ”Idrott hela livet” och här finns det något för alla. Man kan när som helst kliva av från ett steg i LUP’en men då finns det alltid en verksamhet som man kan vara en del av.

 

”Man kan sluta tävla, spela matcher eller konkurrera, men man slutar inte att vara engagerad i Svensk skridsko.”

 

Aktiv hela livet kan vara en slutdestinationen för en utövare som har genomgått samtliga steg i LUP’en och nått toppen på stora internationella tävlingar. Utövaren har nu en möjlighet att njuta av sin karriär samt möjligheter att ge tillbaka till unga utövare och bidra till att utveckla Svensk Skridsko. 

 

Aktiv hela livet är också öppet för alla som vill utöva skridskor på något sätt. Det kan vara i lekform, i tävlingar, inom organisation, ledarskap, funktionär  eller som en motion/hälsoform. 

 

I detta steg ställs inga krav på deltagande i större tävlingar som VM eller OS. Det må hända att utövare som nått upp till Veteranklass vill fortsätta med att tävla på veterantävlingar, medan andra fortsätter med idrotten som en del av att få en bättre hälsa eller personlig tillfredsställelse eller som social samvaro.

Uppdaterad: 27 FEB 2019 21:33 Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU