Hoppa till sidans innehåll

Antidoping Sverige

20 JAN 2021 12:00
Antidoping Sverige är Sveriges Nationella Antidopingorganisation, som har till syfte att försvara idrottares självklara rätt att delta i en idrott fri från doping.
  • Skapad: 20 JAN 2021 12:00

Den 1 januari fick Sverige en ny Nationell Antidopingorganisation, Antidoping Sverige. 

Den 1 januari 2021 börjar den nya världsantidopingkoden gälla. Den extra RF-stämman har tidigare  fastställt förändringar av RF:s stadgar, antagit stadgar och tillsatt styrelse för Antidopingstiftelsen samt antagit regelverk i form av idrottens Antidopingreglemente. Syftet med bildandet av stiftelsen är att skapa största möjliga oberoende för den nya nationella antidopingorganisationen Antidoping Sverige AB där antidopingverksamheten kommer att bedrivas.

I samband med beslutet överlåter Riksidrottsförbundet 25 000 000 kronor till stiftelsens ändamål, tillsammans med samtliga aktier, med ett kapital på 4MSEK, i Antidoping Sverige AB till Antidopingstiftelsen. Dessutom överlåter Riksidrottsförbundet en gåva på 1 000 000 kronor att användas till Antidopingstiftelsens förvaltning tills dess övriga tillgångar genererar avkastning. Detta har möjliggjorts genom regeringens beslut att bevilja RF att använda tidigare anslagna medel för att bilda en stiftelse som ska främja antidopingverksamhetens oberoende.

Antidoping Sverige är Sveriges Nationella Antidopingorganisation, som har till syfte att försvara idrottares självklara rätt att delta i en idrott fri från doping. Antidopingstiftelsen är ägare av Antidoping Sverige, där antidopingverksamheten bedrivs. De svenska dopingreglerna och antidopingarbetet styrs av de globala reglerna i Världsantidopingkoden. 

Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna som finns samlade på denna sida.

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU