Hoppa till sidans innehåll

E-utbildning i antidoping

05 SEP 2017 10:34
Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för idrottsutövare och stödpersonal. Den är uppdaterad med gällande dopingregler från 1 januari 2015 och passar både dig som är ny inom idrotten och elitidrottare.
  • Skapad: 05 SEP 2017 10:34

Så funkar det

Sju korta moduler lär dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul är 3–4 minuter lång och består av videoklipp, övningar och fakta. Modulerna går igenom följande områden:
1.    Dopingkontroller 
2.    Dopinglistan
3.    Dopingförseelser
4.    Hälsokonsekvenser
5.    Kosttillskott
6.    Medicinsk dispens
7.    Vistelserapportering

Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång. Programmet sparar dina framsteg. När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. Efter varje modul får du också ett mejl med en sammanfattning.

Gör utbildningen på Renvinnare.se.

Kunskap förebygger doping

Var och en inom idrotten har ett eget ansvar att både känna till och följa gällande dopingregler. Vi vet att kunskap förebygger doping och Svensk Antidoping har sedan tidigare ett särskilt upplägg för idrottsföreningar som heter "Vaccinera klubben mot doping".

Ren vinnare är ett stöd för den enskilde, för var och en inom idrotten, att på ett enkelt sätt kunna ta sitt ansvar och öka sina kunskaper om antidoping.

Bakgrund

E-utbildningen bygger på ett verktyg som utvecklats av Antidoping Norge i samarbete med Anti Doping Danmark. Den svenska versionen är vidareutvecklad och översatt av oss på Svensk Antidoping. Den är anpassad för svenska förhållanden och innehåller uppdaterad information enligt nya internationella regler.

Självklart är den också optimerad för användning på både dator, surfplatta och mobil.

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU