Hoppa till sidans innehåll

Information om Utbildningsplattformen

24 SEP 2020 08:00
Svenska Skridskoförbundet kommer under hösten 2020 erbjuda digitala utbildningar riktade till alla våra medlemsföreningar som är anslutna till Svenska Skridskoförbundet.
  • Skapad: 24 SEP 2020 08:00

Det innebär att du som är medlem i en förening har möjlighet att skaffa dig bredare kunskaper som berör både våra olika idrotter men också generella kunskaper inom Idrottsrörelsen. Som en del av utvecklingen av vår utbildningsverksamhet har vi lanserat en digital utbildningsplattform (IUP) där all vår utbildningsverksamhet kommer att genomföras och administreras framöver. Du hittar plattformen på utbildning.skridsko.se

För att komma åt våra olika utbildningar krävs det lite förarbete av er i föreningarna. Plattformen kommer delvis att bygga på en integration med IdrottOnline för inhämtning av persondata. Denna integration görs för att säkerställa att vi kan identifiera personerna som anmäler sig till utbildning; att rätt person tilldelas utbildningsbehörighet utifrån tidigare genomförda utbildningar/utbildningar som genomförs i plattformen samt för att möjliggöra individuell inloggning för anmälan och tillgång till digital utbildning. 

Vi vill med detta utskick göra våra medlemsföreningar medvetna om att en dataöverföring på kommer att ske från IdrottOnline till IUP (Idrottens utbildningsplattform). Uppgifterna kommer endast att vara tillgängliga för administratör i Svenska Skridskoförbundet samt för utbildare i de fall personen är anmäld till en utbildning som den utbildaren är ansvarig för. Uppgifterna lagras över tid för att dokumentera utbildningsbehörighet och -nivå såtillvida en person inte begär att få sina uppgifter borttagna. 
Läs mer om Data som exporteras från IdrottOnline

För att förbundet skall få ut någon data via Export Service måste SF och föreningen aktivera integrationen. Detta gör respektive organisation själva. Läs om hur du går tillväga i följande dokumentet: 
Aktivering av integration med Idrottens Utbildningsplattform

Den lagliga grunden för behandling av personuppgifter i samband med idrottens utbildningsverksamhet finns definierad i dokumentet IUP GDPR och all persondata kommer att behandlas i enlighet med GDPR. 

Mer information om plattformen och hur man går tillväga kan ställs till This is a mailto link eller ring Mattias Hadders: 072 516 87 97

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU