Hoppa till sidans innehåll

Joel Eriksson - ny headcoach

19 MAJ 2020 09:59
Joel Eriksson, headcoach för ett nytt unikt projekt med stöd av SOK.
  • Skapad: 19 MAJ 2020 09:59

Joel var under 2006 – 2012 en del av det svenska skridskolandslaget, och han har iklädd de blågula färgerna stått på pallen ett flertal gånger både individuellt och i lagtempo. Joel som var en av Sveriges bästa skridskoåkare under sin tid som aktiv har tävlat på skridskor i SM, VC, EM, VM och OS. Förutom sina framgångar på skridskoovalerna så har han dessutom vunnit flertalet SM-medaljer i inlines och shorttrack.

Hans främsta merit:
Lagtempot är ett VM-silver 2009 och en 7:e plats vid OS 2010 båda framgångarna på banan i Vancouver. Individuellt är den en 11:e på Allround-EM och en 13e plats på Allround-VM sammanlagt.


Joels sista två sista år som aktiv var han skridskoproffs i det norska proffsteamet CBA(Commercial banking application). Där tränade han med några av världens bästa skridskoåkare såsom Shani Davis och Håvard Bökko som båda har flertalet VM- och OS- medaljer.

En knäskada satte stopp för karriären 2012 och sedan dess har han haft olika tränaruppdrag. Joel har bland annat jobbat som assisterande tränare i CBA- teamet tillsammans med den amerikanske OS-guldmedaljören Peter Mueller men har även varit fystränare för hockeylag såsom Partille hockey och Hovås hockey.

Så här säger Joel om sitt nya uppdrag:  
”Jag anser att detta projekt är en jättechans för svensk skridsko och förde aktiva som kommer att delta i projektet. Det är kul och utmanande att få vara en del av projektet och jag är glad över att få möjligheten att vara med och driva detta projekt mot målet, medalj 2026.

 Jag är mån om att svensk skridskosport ska utvecklas och leva vidare som den traditionsrika idrott det är. Jag har mycket att bidra med då jag bl. a har varit i liknande situationer i min egen karriär. Jag har själv gjort en elitsatsning på skridsko och jag vet vad det krävs och vad det betyder att ha rätt hjälp omkring sig för att nå målen.

 Mitt mål som headcoach är att skapa en positiv miljö där vi samlar våra bästa åkare och tränar och utvecklas tillsammans. Det ska vara kul att komma till träningen och jag vill skapa en öppen dialog där vi tillsammans jobbar mot och når våra mål. Min förhoppning är att detta projekt och den satsning som nu görs ska öppnar ögonen för nya förmågor ute i landet som är villiga att satsa på skridskoåkningen och förhoppningsvis skapar satsningen även ett uppsving för svensk skridskosport.”PS. Joel innehar fortfarande svenska rekordet på 1500 meter med 1.43.90 och lagtempo med 3.42.43.

Skribent: Anne Österberg
Epost: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU