Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Pride

14 JUN 2017 13:54
Skridskoförbundets styrelse beslutade under helgens styrelsemöte att förbundet ska delta i årets Pridetåg den 5 augusti i Stockholm.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2017 14:13

Precis som tidigare år samordnar Riksidrottsförbundet svensk idrotts deltagande i Stockholm Pride, om det känns för stort eller långt iväg så finns det många andra, lokala, Pridetåg som föreningarna kan delta i. Här hittar du alla lokala Pridefestivaler och -tåg. 

"Att gå i Pridetåget är en manifestation för att din idrott välkomnar alla. Ett viktigt ställningstagande i linje med svensk idrotts arbete mot 2025. Det är dessutom väldigt kul att gå i tåget!" skriver Riksidrottsförbundet på svenskidrott.se. Genom att gå i Pridetåget visar ni att er förening står upp för allas lika värde och att alla människor är välkomna att idrotta hos er.

Vill din förening delta i tåget kontaktar ni kansliet så får ni mer info om tid och plats. Skridskoförbundet går tillsammans med Svensk Idrotts ekipage i tågets "idrottsdel" där även Royal Swedish roller derby precis som tidigare år har ett eget ekipage.

I och med Svensk Idrotts arbete med strategi 2025 (läs mer på strategi2025.se), där en del är att skapa en inkluderande och normmedveten idrott, en idrott som välkomnar alla människor både i träningshallen, styrelserummet och föreningen i stort. Genom att aktivt delta i Pridetåg och visa upp vår idrott, visar vi att vi står bakom en inkluderande idrott på riktigt.

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU