Hoppa till sidans innehåll

Alla på skridskor

29 NOV 2018 10:07
Alla på Skridskor är ett samarbetsprojekt mellan Bandy, Konståkning, Ishockey och Skridskoförbundet.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2018 10:07

Vi tillsammans ska jobba för att skapa fler isytor runt om i landet och med syftet att fler människor ska åka skridskor. Projektet i sig syftar inte till att fler befintliga anläggningar ska byggs och där våra olika idrotter verkar, snarare ska fler öppna isytor för den breda allmänheten skapas och som ska ses mer som en samlingsplats med skridskoåkningen som tema. På lång sikt hoppas vi att projektet kan leda till att kommuner beslutar att fler isanläggningar ska byggas.

De öppna isytorna ska vara placerade i områden där människor bor (bostadsområden), i närheten där människor rör sig (torg) och större grönområden (golfbanor) samt motionsområden. Tillsammans ser vi gemensamt på att skridskoåkning kan bidra till en förbättrad folkhälsa och rörelseglädje samt nya mötesplatser där skridskoåkningen är den gemensamma nämnaren.

Med dagens moderna mobila isaggregat finns det stora möjligheter att genomföra projektet och arbetet i projektgruppen bygger på att ansöka om projektmedel som ska finansiera både tjänster och upprustning av isytorna. Det krävs ett kontinuerligt samarbete mellan förbunden och även ett samarbete med delar av Sveriges kommuner.

Under 2018-2019 kommer projektgruppen arbeta fram en projektansökan och bygga broar med olika kommuner och samarbetspartners.

Projektgruppen består av en representant från respektive förbund och ifrån Svenska Skridskoförbundet deltar Mattias Hadders.

                                                                                                                                                                                                                                    

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU