Hoppa till sidans innehåll

Ansök om Idrottslyftsmedel senast 15 oktober!

19 SEP 2018 10:58
Funderar din förening på att söka pengar för ett IL-projekt, då är det hög tid att skicka in ansökan nu.
  • Skapad: 19 SEP 2018 10:58

ALLMÄN Information

För övergripande information om Idrottslyftet från Riksidrottsförbundet kan ni läsa om HÄR.

En förening som önskar söka Idrottslyftsstöd för en aktivitet och/eller delar av sin verksamhet behöver uppfylla följande kriterier:

  1. Bedriva Barn- och Ungdomsverksamhet (för aktiva mellan 7-25 år). För att kontrollera detta, tittar vi på att föreningen sökt LOK-stöd och har registrerat sina aktiva medlemmar upp till 15 år (ny funktion, se mer under licens). Om föreningen tidigare ej haft barn och ungdomsverksamhet men planerar att med hjälp av Idrottslyftet starta verksamhet tar ni kontakt med kansliet först.
  2. Ha betalat årsavgiften för innevarande år.
  3. Skickat in senaste verksamhetsberättelsen och årsmötesprotokollet.

Ansökningsperioder kommer att vara fram till 15/4 (24.00), 15/8 och 15/10. Idrottslyftsgruppen gör en bedömning och beslutar om ev tilldelning av pengar. Återkoppling på projekt sker snarast möjligt efter sista ansökningsdatum men räkna med minst en veckas handläggningstid. Observera att pengarna är begränsade och vi rekommenderar alla att inte vänta med ansökan.

Ny Modul IDROTTSMEDEL.
En ansökan om Idrottslyftsmedel gör man via sin förenings IdrottOnline-sida. Från och med 2017 gäller en ny modul som heter Idrottsmedel (den gamla finns numer under Äldre Idrottslyft). Den ska vara snabbare, enklare och mer flexibel. KLICKA HÄR för en manual. På sidan 5 beskrivs ansökningsförfarandet.

Ny rutin för Utbildningsbidrag
Den nya applikationen förenklar för föreningen vid utbetalning av utbildningsbidrag/subvention. För utbildningar under 2017 kommer ev bidrag att betalas ut efter avslutad kurs och godkända deltagare. Föreningen ansöker om bidrag via applikationen och behöver inte skicka in en återrapport. Denna utbetalning sker i slutet på månaden efter att ansökan skickats in. OBS att inga pengar kan utbetalas utan att ansökan skickats in.

Projekt MBSN
Projekt som går i linje med Making a better skating nation kan söka om bidrag på max 30000 kronor. 

 

Läs mer på hemsidan

 

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU