Hoppa till sidans innehåll

Återkoppling föreningsenkät

07 DEC 2017 09:56
Att ha starka och attraktiva föreningar som erbjuder meningsfull verksamhet till alla sina medlemmar i enlighet med skridskoförbundets vision är helt avgörande för att svensk skridsko skall utvecklas.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2017 09:56

Visionen är att svensk skridsko ska uppfattas som en attraktiv idrott – vinter och sommar, för både gammal och ung och med aktiviteter som skapar meningsfullhet för de som deltar, både aktiva och ledare.”, SSF’s hemsida.

Vi är därför mycket tacksamma för alla föreningar som har svarat och engagerat sig i denna process som alltså kommer att fortsätta under vintern, våren och sommaren.

Föreningar med en verksamhet som präglas av engagemang, glädje och gemenskap är en förutsättning för vi skall kunna utveckla verksamheten för svensk skridsko. Inom ramen för projektet Making a Better Skating Nation har man jobbat med att ta reda på hur det ser ut i föreningarna, för att få en bild över det aktuella nuläget samt kunna se vilka behov som finns ute i föreningarna. Denna process har nu pågått under en tid och du kan läsa lite om arbetet här.

Under sommaren och hösten har det genomförts en enkät som skickades till samtliga föreningar med ett antal typ av ”inventeringsfrågor” där svarfristen på detta var den 15.oktober. Detta tillsammans med tidigare insamlad material från ordförande konferens, årsmötet, tidigare enkäter och föreningsbesök kommer nu att ligga till grund för det vidare arbetet.

Vid fristens utlöp var det 34 föreningar som hade svarat på enkäterna och alla SSF’s distriktsförbund var representerade. De föreningar som har svarat representerar verksamhet för alla våra idrotter: långfärd, hastighetsåkning, short track, inlines och Roller Derby. Vid en genomgång av allt material ser man att nuläget ser väldigt olika ut för de föreningar som har svarat och på så sätt kommer även behoven av stöd att vara olika, även om det finns en hel del gemensamma nämnare. Att samordna insatser, samt anpassa stödinsatser efter föreningarnas behov är något som vi kommer att se över.

Den vidare processen är nu att alla föreningar som har svarat kommer få ett brev med en möjlighet att fortsätta dialogen kring deras utvecklingsarbete där vi kan planera in föreningsbesök för att stödja aktuella föreningar i deras utvecklingsarbete. Hur kan man inom respektive distriktsförbundet stödja och utveckla verksamheten i dessa föreningar. Hur kan man samarbete på tvärs av föreningar för att möta olika utvecklingsbehov och nyttja varandras kompetenser.

Vi ser fram emot den vidare dialogen med just din förening/distrikt. För frågor eller funderingar så är du välkommen att höra av dig till Sebastian Falk, Sofia Larsson eller Bent Erik Brenden.

Kontaktuppgifter är:

Sebastian Falk (styrelseledamot)

This is a mailto link

Mobil: 0707-684936

Sofia Larsson

This is a mailto link

Mobil: 08 699 6183

Bent Erik Brenden

This is a mailto link

 

08 699 6188

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU