Hoppa till sidans innehåll

Brev från ordförande

04 SEP 2020 17:36
En hälsning från förbundets ordförande Maurine Filip
  • Skapad: 04 SEP 2020 17:36

Kära Skridsko Sverige,

Som några av er kanske vet så sitter jag för stunden i Australien och tack vare tekniken så kan jag som vanligt fortsätta delta i arbetet i Förbundet som pågår för fullt.  Som följd av pandemin har verksamheten minskat, men bakom kulisserna tas tillfället i akt för att ta tag i strukturellt arbete som ofta får vänta när mer akuta ärenden prioriteras. 

 

Idag är sista dagen att anmäla sig till det extrainsatta årsmötet för att ta beslut om samgåendet med Kälksporten. Rimligtvis uppstår det såklart en del frågor i samband med detta, frågor som är väldigt svåra att sia om. När Riksidrottsmötet tog beslut om höjda krav för medlemsförbund blev det våra mindre förbund som plötsligt stod inför risken att mista resurser och bidrag. För Kälksporten står mycket på spel, medan våra skridskoidrotter har privilegiet att fråga sig vad vi tjänar på ett samgående. 

 

År 2011 stod Svenska Skridskoförbundet inför ett liknande beslut. Förbundets medlemsföreningar hade då inget att förlora på att låta bli, men tog en chansning och valde att inkludera Roller Derby i förbundet. Utan det stora antalet Roller Derby föreningar som nu finns i förbundet är det rimligt att tänka sig att Skridskoförbundet befunnit sig i Kälksportens situation idag. Vilket förbund hade vi vänt oss till då, och hade de tagit in oss? 

 

Ett ökat antal idrotter kräver såklart en solid struktur. Förbundet har vuxit idrott efter idrott sedan 1904, och organisationsmässigt har anpassningar gjorts på ett beundransvärt sätt för att på bästa möjliga vis inkludera idrott efter idrott i existerande struktur. Detta är lyckligtvis inte möjligt om vi ska ta in ett helt förbund. Nu har vi ett guldläge att göra en helrenovering i Skridskoförbundets struktur som möjliggör omfördelning av fokus och resurser. En omfördelning med syfte att maximera samarbetet mellan alla våra idrotter för att undvika dubbelarbete och dra nytta av varandras styrkor, samtidigt som vi möjliggör individuella strukturer anpassade för varje idrott.

 

Det är ett enormt arbete men möjligheterna vi kan skapa är helt unika. Vi har en projektgrupp som har lagt ner ett enormt arbete så här långt för att presentera det förslag ni nu har framför er. Nu behöver vi ett ställningstagande för att fortsätta detta arbete mot framtidens förbund. 

 

Jag hoppas att ni tar chansen och anmäler er idag, så att jag får se er online den 13e september.

 

Maurine Filip

Ordförande”

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU