Hoppa till sidans innehåll

Corona- riktlinjer för vår verksamhet

16 DEC 2020 13:43
Med anledning av de nya nationella allmänna råden som gäller i hela Sverige från och med den 14 december, så har vi nu ett dokument avseende verksamheten inom vår organisation kopplat till detta.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2020 13:43

I folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid -19, så öppnar man upp möjligheten för personer födda 2004 eller tidigare, om än med vissa restriktioner, att återgå i träning i föreningsregi.

Notera:
att Regeringen har beslutat om att det får vara max 8 personer vid en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning och att just 8 personer ska vara vägledande för alla verksamheter i Sverige. 
att det i FHM allmänna råd finns flera undantag för personer som är födda 2005 eller senare.

Vad gäller tävling/läger/match?
Nationella tävlingar - klubbtävlingar
Mer utförlig information om detta och hur det påverkar er verksamhet hittar ni i dokumentet nedan. Men, med anledning av att det nu ges möjligheter till enstaka tävlingar för personer födda 2005 eller senare så kommer vi att ta emot och hantera sanktionsansökningar för dessa aktiviteter igen. 

SM-tävlingar och seriespel
I de nya råden som gäller fram till den 30 juni så framgår det att man avråder ifrån att arrangera/delta i tävlingar, läger, cuper osv (undantaget enstaka tävlingar för personer födda 2005 och senare).
Med bakgrund i detta så skjuter vi på eller ställer in SM-tävlingar, seriespel mm.
 
Är du/ni osäkra på hur du/ni ska tolka riktlinjerna, så är ni alltid välkomna att kontakt oss. Kontaktinformation hittar du i dokumentet "Corona-riktlinjer för verksamhet inom Svenska Skridskoförbundet. Dokumentet är riktlinjer för all vår verksamhet utifrån de råd, beslut och föreskrifter som Regeringen, FHM och Riksidrottsförbundet tagit fram. Dokumentet finns publicerat på vår samlade sida "Träning, Tävling och Corona" 

På denna sida hittar ni även länkar till Svenska myndigheters råd och riktlinjer, RF:s Coronavirus och idrotten mm. 

Skribent: Anne Österberg
Epost: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU