Hoppa till sidans innehåll

Ett rop på hjälp

18 SEP 2020 10:26
Karlstads Skridskoklubb, Solstaskäret och Svenska Skridskoförbundet går samman för att hjälpas åt att starta upp barn och ungdomsverksamhet i Karlstad.
  • Skapad: 18 SEP 2020 10:26

Som det tidigare har skrivits om så har Karlstad kommun beslutat att bygga tak över isbanan på Tingvalla. Hallen kommer bli en form av multihall för olika isidrotter. Karlstad SK, Solstaskäret och Svenska Skridskoförbundet vill bidra med att fylla isytan med så mycket skridskoåkning som möjligt.

Per idag har det saknats en skridskoskola i regi av föreningarna och man vill nu se över möjligheten att tillsammans skapa en skridskoskola riktat till barn, ungdomar och vuxna. Syftet och målet med skridskoskolan är att erbjuda möjligheten att lära sig att åka skridskor på ett tryggt och säkert sätt samt fylld med mycket rörelseglädje.

De aktuella föreningarna tillsammans med Svenska Skridskoförbundet bjuder där in till en första uppstartsträff  där vi tillsammans ska titta på praktiska lösningar och skapa en gemensam plan kring hur ska gå vidare. För att en skridskoskola ska fungera så behövs det personer som kan ställa upp och bidra. Därför söker vi dig som bor i Karlstad/Värmland som tidigare har varit aktiv inom skridskoåkning eller har erfarenheter och kunskaper inom någon annan idrottsskola. 

Om du är intresserad att deltaga på den första träffen så bjuder vi in till ett fysiskt möte i Karlstad den 24:e september med start 17:00. Plats: Tingvalla Isstadion. Om du inte kan deltaga fysiskt så erbjuder vi möjligheten att deltaga online via Teams.

Skicka ett mail till This is a mailto link  med kopia till Arne Nilsson, This is a mailto link och Magnus Erikson, This is a mailto link för ett deltagande intresse.

 

Närvarande på mötet kommer bl.a.följande vara:

Arne Nilsson, Karlstads SK

Magnus Erikson, Solstaskäret

Mattias Hadders, Svenska Skridskoförbundet

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU