Hoppa till sidans innehåll

Förlängd möjlighet att poströsta till Extra förbundsmöte

09 SEP 2020 15:33
Vi förlänger möjligheten att rösta per capsulam inför helgens Extra förbundsmöte. Detta gäller röstberättigade medlemsföreningar.
  • Skapad: 09 SEP 2020 15:33

Med anledning av att vi har fått indikationer på att tidigare information har misstolkats, avseende möjligheten att avge sin röst per capsulam. Vi förlänger därför möjligheten för samtliga röstberättigade medlemsföreningar att göra sin röst hörd avseende styrelsens proposition.

Proposition (styrelsen förslag)
Styrelsen för Svenska Skridskoförbundet föreslår stämman att Skridskoförbundet fr o m den 1 januari 2021 även ska omfatta (främja och administrera) verksamheten Kälksport.


Röstberättigade föreningar är därmed välkomna att senast klockan 12:00, fredagen den 11 september avge sin röst per capsulam. Att rösta per capsulam innebär att rösten avges
via mejl.

Rösten/mejlet ska skickas till This is a mailto link med kopia till RF:s fd chefsjurist This is a mailto link. Föreningarna ansvarar själva för att mejlet skickas från en mejladress som föreningen har registrerat i systemet IdrottOnline.

I mejlet ska det klart framgå
- Föreningens namn
- om föreningen röstar FÖR eller EMOT förbundsstyrelsens förslag

Propositionen i sin helhet hittar ni på hemsidan via bifogad länk.
https://www.skridsko.se/svenskaskridskoforbundet/extraforbundsmote2020/

Mer information om samgåendeprocesses, vad ett samgående skulle kunna innebära, hur en ny organisation kan arbeta, ett första utkast till varumärken och profil samt information kopplat till finansiering och resurser. Vid ett beslut om ett samgående så kommer vi att arbeta vidare med dessa underlag att presenteras och diskuteras med er medlemsföreningar inför det ordinarie förbundsmötet 2021. Beslut ska sedan tas vid förbundsmötet i april 2021.  

Förtydligande: Beslutet vid helgens extra förbundsmöte omfattar INTE frågor såsom organisationsstruktur, varumärken eller organisationsstruktur. Beslutet som ska hanteras vid helgen möte avser endast frågan
OM Skridskoförbundet ska omfatta (främja och administrera) verksamheten kälksport, vilket innebär ett tillägg och en justering av ändamålsparagrafen i förbundets stadgar.

Per capsulam är ett latinskt uttryck som betyder "genom en kapsel". Det kommer av att kurirer under antiken transporterade meddelanden i en kapsel och har i dagens Sverige kommit att beteckna beslut som fattas utan att beslutsfattarna träffas.

 

Skribent: Sofia Isaksen
Epost: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU