Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande gällande tävlingsaktiviteter och gemensamma träningar för aktiva som är födda 2004 och tidigare.

03 DEC 2020 14:33
Svenska Skridskoförbundet vill förtydliga att vi följer Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd som berör idrotten. Vi uppmanar våra medlemsföreningar att följa dessa.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2020 14:33

Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.”

  • SSF kommer INTE sanktionera några tävlingar för december månad och redan sanktionerade tävlingar som finns publicerade i SSF´s aktivitetskalender kommer att strykas.

  • SSF har uppmärksammat att det genomförs tävlingar trots gällande rekommendationer. SSF vill förtydliga att dessa tävlingars resultat inte kommer att godkännas och inte heller gälla som exempelvis kvaltider till mästerskap eller liknande.

  • SSF vill också förtydliga att licensförsäkringen INTE gäller om man valt att delta i en tävling som inte är sanktionerad av SSF.

Vi uppmanar alla våra föreningar, aktiva, tränare, ledare, styrelserepresentanter och föräldrar att ta ansvar och följa de rekommendationer som gäller. Om vi gemensamt kan hålla nere smittspridningen så hoppas vi kunna återgå till det mer normala under 2021.

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Regeringen har fattat beslut om att det som huvudregel är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Syftet är att motverka smittspridningen av covid-19.

Länk för mer läsning

Det är förbjudet för fler än åtta personer att samlaspå träffar som är öppna för alla. Men ett undantag från regeln är begravningar, där det får vara högst 20 personer. Om fler än åtta personer samlas på en öppen träff kan polisen stoppa träffen. Den som ordnade träffen kan då få betala bötereller få fängelse i högst sex månader.

Läs mer om vad som räknas som allmänna sammankomster och offentliga tillställningar riktat mot idrott:
Länk för mer läsning

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU