Hoppa till sidans innehåll

Från Stora Vällan i Falun till Idrottgalan

30 JAN 2020 11:06
För Wilhelm Ekensskär är vardagen fylld av skridsko. I helgen var Wilhelm ledare på en stor ledarutbildning inom Friluftsfrämjande långfärdsskridsko på Stora Vällan, vecka efte tog han emot RF's Elitidrottsstipendium på Idrottsgalan i Stockholm.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2020 11:06

Wilhelm Ekensskär som representerar SK Trollhättan brinner för skridsko och hans engagemang sträcker sig brett. Att dela med sig av sina kunskapar, erfarenheter och åkteknik engagerar Wilhelm vilket han fick möjligheten till i samband med en stor ledarutbildning för Friluftsfrämjande med inriktning mot långfärdsskridsko i Falun. Ca 60 färdledare från friluftsfrämjande samlades för att lära sig om ledarskap, skridskoteknik och materialvård. Wilhelm var en av ledarna tillsammans med ledare från Dala Active Skaters och friluftsfrämjande bidrog med teknikhjälp med fokus på att bryta ner skridskorörelsen i flera olika delmoment.

   

Det var roligt att kunna bidra med mina insikter och tankar  och hjälpa till att sortera och fokusera på olika delmoment i skridskorörelsen, berättar Wilhelm. 

Wilhelm funderade även över behovet av kunskap kring material och materialvård. Materialet, radie och slipning påverkar förmågan att kunna utföra önskade rörelser och även här kunde Wilhelm bidra med sina infallsvinklar i diskussion med deltagarna.

Efter en helg i Falun gick sedan resan till Idrottsgalan i Stockholm där Wilhelm som är elitsatsande och som kombinerar sin satsning med studier fick ta emot RF's Elitidrottsstipendium. Elitidrottsstipendiet delas ut till aktiva som satsar på dubbla karriärer. I samband med Idrottsgalan var stipendiaterna samlade till läger och utbildning på Bosön.

Tillsammans med elitstipendiater från hela landet och från många olika idrotter varvades dagarna med träning, föreläsningar och sociala aktiviteter. Fokus under dagarna från RF var på välmående såväl fysiskt som psykiskt. Som dubbeltsatsande kan det innebära extra press och sömn, kost, dygnsrytm och psykisk hälsa är viktiga faktorer för den personliga och idrottsliga prestationen och utvecklingen

"Verkligen roligt och inspirerande dagar, tillsammans med ett gött gäng", säger Wilhelm som i hela sitt idrottande är en fin ambassadör för Making a Better Skating Nation. . 

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU