Hoppa till sidans innehåll

Funktionärsutbildning

07 DEC 2017 09:58
Inom ramen för Making a Better Skating Nation har det påbörjats ett utvecklingsarbete inom arrangemangs och funktionärsrollerna i svensk skridsko. Åke Falk har fått ett uppdrag att leda arbetet tillsammans med Sofia Larsson och Bent Erik Brenden.
  • Skapad: 07 DEC 2017 09:58

För att kunna erbjuda bra tävlingar av hög kvalité behövs det kompetens på olika nivåer som funktionärer. Det är många roller som behövs när man arrangerar tävlingar, Bouts eller matcher och det är givetvis viktigt att er förening har funktionärer med rätt kunskap för att det skall bli bra arrangemang. 

Arbetet handlar om att uppdatera aktuella funktionärslistor, skapa kontakt med föreningar och funktionärer. Se över det utbildningsmaterial som finns och uppdatera detta material samt skapa nytt material där det behövs. Vidare så är tanken att erbjuda utbildningar i enlighet med SSF’s utbildningsplan utefter de behov som finns i de olika föreningar och distrikt.

Uppdraget har startat med utgångpunkt i hastighetsåkning, men kommer även att omfattat alla våra idrotter.

En genomgång och uppdatering av listan över internationella och ISU godkända starters och skiljedomare har gjorts. Denna är uppdaterad hos ISU för hastighetsåkning. Per-Olof Pehrsson (short track), Sebastian Zamani och Peter Andersson har erbjudits att delta på ISU utbildningar under sommaren och hösten 2017. Sebastian och Peter deltog på en internationell starterutbildning i Hamar i oktober.

En genomgång av listan över godkända starters och skiljedomare för hastighet/maraton har gjorts och finns uppdaterad på förbundets hemsida:

http://www.longtrack.se/Tavling/funktionarer/

Skulle det vara så att någon anser sig saknas på denna lista så ber vi er kontakta Åke Falk som är ansvarig för godkännande och att uppdatera listan.

Utbildningen ”Att arrangera en skridskotävling” (hastighetsmaterial - lärgruppsmaterial) är uppdaterad och detta är ett mycket bra material som man bör gå igenom i sin förening om man har för avsikt att arrangera någon typ av tävling. Detta avser allt från klubbtävlingar till större nationella eller internationella tävlingar. Vill man ha hjälp med detta så kan man kontakta Åke Falk, Sofia Larsson eller Bent Erik Brenden för att höra hur man går tillväga och vem som kan hjälpa till att hålla i sådan utbildning.

Har din förening eller distrikt ett önskemål om någon typ av funktionärsutbildning eller någon som är intresserad så är ni välkomna att höra av er till Åke (se kontaktuppgifter nedan).

Under hösten genomfördes en skiljedomarutbildning Steg 1 med ett uppdaterad material från våra ISU godkända skiljedomare Kalle Skoog och Daniel Cabelduc. Daniel höll i denna utbildning och två nya skiljedomare Nils Larsson och Björn Törnqvist står nu klara att döma tävlingar. I samband med denna utbildning genomfördes även en kortare ”utbildningsträff” med alla aktiva, ledare och föräldrar som deltog på det samma islägret i Vänersborg.

Kommande utbildning som är planerad är starterutbildning steg 1 och 2 i samband med Stockholm Trophy sista helgen i januari. Separat inbjudan kring detta kommer, men är du intresserad så är det bara att höra av dig till Åke Falk som kommer ansvara för denna utbildning.

Inom Roller Derby pågår ett arbete med olika funktionärsutbildningar. Allt från Non skating official till Referee’s/Skating officials. Ett material finns framtaget och några utbildningar är genomförda.

Detta arbetet fortgår och för frågor kring funktionärsutbildningar för Roller Derby kan man i första hand vända sig till Sofia Larsson.

 Detta utvecklingsarbetet är i sin början och det är därför viktigt att ni som föreningar bidrar i detta och erbjuder dessa typ av roller till era medlemmar och att ni kommer in med behov och önskemål så att vi kan erbjuda bra arrangemang med kunniga funktionärer framöver. Ni är välkomna att höra av er till någon av oss i gruppen.

Kontaktuppgifter till funktionärsgruppen är:

Åke Falk

Mobil: 0730-301495

E-mail: This is a mailto link

Sofia Larsson

Mobil: 08699 6183

E-mail: This is a mailto link

Bent Erik Brenden

Mobil: 08 699 6188

This is a mailto link

 

 

 

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU