Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till ordförandekonferens

11 AUG 2016 12:46
Vi vill nu samla gemensam kraft i projektet ”Making a Better Skating Nation”. Samla kraft för att hjälpa varandra att hitta lösningar – gärna gemensamma sådana - på olika frågor för att ta skridskosporten till en ljusare framtid.
  • Skapad: 11 AUG 2016 12:46

Att skapa en bättre skridskonation ”Making a Better Skating Nation” MBSN är arbetsnamnet för den process som ska ta oss som är engagerade i skridskosporten mot en ljusare framtid. Vi behöver generellt bättre villkor för vårt engagemang.

Tankarna med detta projekt presenterades i samband med förbundsmötet i april 2015 och sedan dess har vi centralt arbetat med ramarna kring projektet.

Inom ramen för vårt förbund – som ju har våra föreningar som grundelement - görs fantastiska insatser för att alla våra idrotter ska leva och utvecklas. Det finns dock frågor som ständigt lyfts och diskuteras ute i landet. För varje del av SSF:s verksamhet så varierar frågorna givetvis. Short-Track, Hastighet, Långfärd, Roller Derby och Inline har för sina verksamheter frågor som de kämpar med. 

Vårt förbund är ett förbund med idrotter sprungna ur den klassiska skridskoåkningen på sjöisar - skridskobanan. Att den sedan har utvecklats så att hjul och andra banor kommit in och breddat verksamheten är både positivt och komplicerat. Positivt på så sätt att fler intresserade kan finna glädje i skridskoåkning. Komplicerat på så sätt att vi får fler specialiteter, viljor och flera att kommunicera med och därmed också mer att organisera. Vi vill nu samla gemensam kraft i projektet ”Making a Better Skating Nation”. Samla kraft för att hjälpa varandra att hitta lösningar – gärna gemensamma sådana - på olika frågor och ta skridskosporten till en ljusare framtid. Vi skapar därmed bättre villkor för våra idrotter.  

Villkor som gör det möjligt för fler att komma till oss och på ett enklare sätt beredas möjligheten att bidra. ”Making a Better Skating Nation” är projektet vi tror på för att lyckas med detta.

 

Inbjudan till ordförandekonferens

Datum: 17-18 september
Plats: Quality Airport Hotel Arlanda (Arlanda Stad) 

Du som ordförande i förening ansluten till Svenska Skridskoförbundet inbjuds härmed till en träff för att bidra till projektet och därmed Svensk Skridskos utveckling.  Detta är en första träff efter förbundsmötet för fortsatt diskussion och förankring.   

Projektidén presenterades alltså för första gången i samband med förbundsmötet i april 2015, och vi har sedan dess arbetat centralt med projektet. En projektplan är framtagen och denna ordförandeträff är ett första steg för att förankra plan och innehåll.

Program:
Lördagen den 17 september 

13:00 – 19:00
Under lördagen kommer SISU att processleda oss kring Svensk Skridsko och Making a better skating nation.
Middag: 19:30

Söndagen den 18 september
Konferens: 09:00 – 12:00
Vi fortsätter diskussionerna från lördagens möte 
Presentation av SSF:s nuvarande organisation, ledning och verksamhet.
Vi avslutar med gemensam lunch kl 12:00  

Ekonomi:
Kostnaden per ordförande för konferensen är 2000 kr (konferens, fika, middag, logi och lunch). Förbundet subventionerar med 1 000 kr.
Föreningen betalar 1000 kr för Ditt deltagande samt står kostnaden för resan till och från mötet.

Ansökan om bidrag: Föreningen ansöker för sin kostnad om ett bidrag på 1000 kr via Idrottslyftet. Ansökan om bidraget gör ni via IdrottOnline senast den 30 augusti.

Anmälan:
Ni anmäler er till This is a mailto link genom att ange namn och föreningstillhörighet. Ange även om ni är allergiska mot något eller om ni har andra speciella önskemål avseende middag och lunch (exempelvis vegetariskt)

Vi behöver din anmälan senast den 18 augusti.  

Välkommen!

Roger Bodin
Ordförande

Skribent: Anne Österberg
Epost: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU