Hoppa till sidans innehåll

Information om samgåendeprocessen

14 MAJ 2020 13:32
Svenska Skridskoförbundet och Svenska Kälksportförbundet undersöker vidare möjligheterna att tillsammans skapa ett modernt idrottsförbund som präglas av öppenhet och möjlighet för idrotter och aktiva att ständigt utvecklas.
  • Skapad: 14 MAJ 2020 13:32

Som tidigare informerats till föreningar i Svenska Skridskoförbundet och Svenska Kälksportförbundet så pågår ett arbete med att se över möjligheterna till ett samgående och att skapa ett nytt modernt förbund som står sig starkt i den svenska idrottsrörelsen. Ett förbund där föreningar och aktiva känner sig välkomna och får utvecklas oavsett ambition med sitt idrottande eller tidigare erfarenheter.

I ett tidigare informationsutskick till föreningar presenterades hela processen mot en samgående mer övergripande. Har du inte tagit del av den informationen finns den här!

I denna information vill vi fokusera på att presentera projektgruppens idéer kring hur ett nytt förbund skulle kunna organiseras.

Presentation

I kommande utskick under våren och försommaren kommer projektgruppen dela med sig av tankar på hur ett varumärke skulle kunna se ut för ett nytt förbund. Avslutningsvis innan midsommar kommer en presentation på de ekonomiska förutsättningarna för ett samgående och de närmaste verksamhetsåren.  

Grundplanen var att samla alla föreningar till ett stormöte under maj månad för att involvera alla i samgåendeprocessen. En möjlighet till information, fördjupade samtal och att lära känna varandra bättre. Men på grund av rådande coronasituation får vi istället använda de digitala kanalerna för att göra utskick med information.

Vi hoppas att alla föreningar tar sig tid att gå igenom materialet och inkomma med frågor, tankar och medskick till projektgruppen så att förslaget om en framtida organisation kan bearbetas ytterligare. Länk till enkät för att skicka in frågor finns i det utskick som gjorts till alla föreningars officiella e-postadress angiven i IdrottOnline.

Du kan också kontakta någon av nedanstående med dina funderingar.

Anne Österberg

This is a mailto link

08-699 61 00

Niclas Bentzer

This is a mailto link

010-476 42 46

Tack för ditt engagemang!

Skribent: Sofia Isaksen
Epost: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU