Hoppa till sidans innehåll

Landslaget i Rättvik och Göteborg

19 JUN 2017 05:58
Unga Blågult och Blågult har startat säsongen med två läger där vi valde att starta säsongen på historisk mark i Rättvik för att sedan fortsätta till ännu en stad med starka skridskohistorik, nämligen Göteborg.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2017 07:29

Unga Blågult och Blågult handlar om att bygga något för framtiden - ett starkt landslag. Även om man tittar in i framtiden så är det viktigt att inte glömma att vi är en del av en stark historia. Sverige har genom åren fostrat många duktiga och framgångsrika aktiva, ledare och funktionärer. 

För våra aktiva att få komma till gamla och historiska platser där det har funnits eller fortfarande finns en stark skridskohistoria är en viktig del av utbildningen av de aktiva. Och att i dessa miljöer få träffa tidigare elitaktiva och ledare är både inspirerande och motiverande. Ett gäng aktiva i Blågult och Unga Blågult reste till Rättvik i Dalarna för att genomföra 4 dagar med cykel och styrketräning under ledning av Sebastian Falk och Bent Erik Brenden. Väl i Rättvik togs gruppen väl emot av Jan Junell som har varit elitaktiv och tävlat i bland annat två OS, samt att han under en period var landslagstränare.

ättvik bjöd på härligt cykelväder och en underbar omgivning med vacker natur och fina cykelvägar. Att sedan få komma hem till Janne på grillning i hans "skridskolada" var mycket uppskattad av våra elitaktiva och ledare på plats.

Sedan fortsatte resan till skridskostaden Göteborg där inlines och styrka stod på programmet. Boende i IK Wega's fina klubbstuga med många fina bilder från historiska begivenheter gav även detta inspiration, och de aktiva genomförde träning, tester och fick lyssna till föreläsningar från förbundskapten Mattias Hadders och Bent Erik Brenden. 

Efter att ha jobbat med mera generell träning i Rättvik var inriktning på läger nummer två mera mot träning i skridskoposition. Traditionella imitationsövningar varvades med inline, koordination och styrka. Även testerna i skridskokompassen genomfördes under dessa två läger helger.

 De aktiva fick även jobba med sina individuella utvecklingsplaner (IUP) samt lite föreläsningar kring elitidrott och hur man kan jobba med målsättningar och livet som elitidrottare. För aktiva i Unga Blågult och Blågult kommer säsongen att fortsätta med regelbundna läger där vi fortsätter arbete med att utveckla färdigheterna. Mellan lägren blir det att komma hem och fortsätta utvecklingen i sina hemmamiljöer med ny kunskap och nya färdigheter som behöver vidareutvecklas och automatiseras.

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU