Hoppa till sidans innehåll

Maurine Filip - Ny förbundsordförande

14 APR 2019 18:06
Vid förbundsmötet söndagen den 14 april valdes Maurine Filip till ny förbundsordförande.
  • Uppdaterad: 14 APR 2019 21:11

Maurine Filip är 29 år, arbetar som legitimerad psykolog inom primärvården samt som idrotts- och organisations psykolog i eget företag. Hon är sedan 2012 aktiv utövare samt domare inom roller derby och har fem års erfarenhet av uppdrag inom idrottsföreningar. Hon har de senaste två åren även varit ledamot i förbundsstyrelsen. 

Maurine är den första kvinnliga förbundsordförande i Skridskoförbundets historia och hon kommer under en tvåårsperiod att leda förbundet tillsammans med en förbundsstyrelse bestående av:
Daniel Cabelduc
Fredrik Decker
Mikael Eriksson 
Petra Jankov
Eva Lagrange 
Annika Phil
Gisle Tverland 
Mahlin Wiggur

Valberedning 
Karl Skoog (sammankallande)
Sebastian Falk 
Elin Sundling

Revisorer
Åke Pettersson, Thomas Kleverman och Felicia Krusell.

Vid dagens förbundsmöte gästades vi av Anna Iwarsson, ledamot i RF (Riksidrottsförbundet) och av Katarina Henriksson ledamot i SOK (Sveriges Olympiska kommitté) . Anna och Katarina informerade om motioner och ärenden inför RIM (Riksidrottsmötet ) och gav oss en inblick i OS Stockholm/Åre 2026 och den ishall som planeras inför detta. 
Katarina Henriksson

Anna Iwarsson valdes även till mötesordförande vid förbundsmötet.

 Anna Iwarsson    Förbundsmöteshelgen bjöd även på ett föreningsmöte där vi under lördagen och delar av söndagen
hade en nära dialog mellan förbund och närvarande föreningar.  Här lyftes frågor såsom MBSN 2025 som är vår strategi, vad gör förbundet, gör förbundet rätt saker, vem gör vad och varför, ekonomi, samarbeten mellan föreningar inom förbundet men även möjlighet till samarbeten mellan förbund. Under mötet lyftes även frågan om möjlighet till samgående med annat eller andra förbund och det är ju en aktuell fråga med tanke på de förslag som ska hanteras på RIM. Under föreningsmötet fördes en öppen dialog och vi som förbund fick med oss en hel del synpunkter och vi fick även möjlighet att informera om vad som är på gång och varför vi gör det vi gör.  
Föreningsmöte 2019
RS ledamoten Anna Iwarsson deltog även under lördagens möte där hon bl a genomförde en inspirerande workshop, hon informerade om Svensk Idrotts strategi 2025 och informerade om remisser och förslag som ska hanteras vid Riksidrottsmötet som genomförs i maj.

Vi vill tacka för en bra och givande helg och nu är det för den nya styrelsen att tillsammans med kansli och hela Skridsko Sverige att hjälpas åt för att ta oss vidare i vår utveckling och mot våra mål 2026.

Mer om RIM kan ni läsa här 

Skribent: Anne Österberg
Epost: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU