Hoppa till sidans innehåll

Niclas Bentzer ny Idrottskoordinator från 1 januari

18 DEC 2020 14:29
Den 1 januari börjar Niclas Bentzer sin tjänst som idrottskoordinator på Skridskoförbundet. Niclas kommer framförallt ansvara för frågor kopplade till kälksporterna samt en del övergripande verksamhetsutvecklingsfrågor inom förbundet.
  • Skapad: 18 DEC 2020 14:29

Niclas har sedan 2017 jobbat som generalsekreterare på Svenska Kälksportförbundet. Där har han haft stort fokus på att utveckla och implemetera nya former av träning och tävling i kälksport med målet att sänka trösklarna så att fler kan uppleva glädjen med idrotten och gemenskapen i förening.

Ursprungligen kommer Niclas från Sundborn i Dalarna och är utbildad gymnasielärare i Idrott och Hälsa och Historia. Men efter ett helt liv i skolans värld sadlade han 2010 om till turismbranschen, utbildade sig till fjällguide och har jobbat som sportchef på Svenska Turistföreningens fjällanläggningar i Jämtland och Grövelsjön.

 

Den egna aktiva idrottskarriären bestod mestadels av fotbollsspel och bandy. Så kärleken till skridskoåkning finns med sedan barnsben. När den egna karriären lades på hyllan har Niclas verkat i flera olika tränar- och ledarroller inom idrottsrörelsen. Nuförtiden består det egna idrottandet mest av skidåkning (gärna i fjällmiljö) och så klart långfärdsskridskor så fort chansen till fina isar uppstår. Därför uppskattas möjligheten till ett flexibelt arbete, speciellt på hösten och förvintern. Långfärdsskridskor åker man som bekant inte när man har tid utan när det finns is!  

- Skridskoförbundet är ett anrikt förbund som genom sina idrotter är relevant för otroligt många människor i Sverige. Att åka skridskor är en del av vårt kulturarv. Det ska bli otroligt stimulerande att tillsammans med kollegor och föreningar få jobba med utveckling av förbundet in i framtiden. Inte minst när det nu växer med ytterligare sex kälkidrotter och ett antal nya föreningar. Vi ska vara ett förbund som ständigt ligger i framkant inom idrottsrörelsen, säger Niclas Bentzer.   

Niclas tjänst kommer att finansieras av medel som Svenska Kälksportförbundet för med sig in i Skridskoförbundet samt beviljade projektmedel för samgåendet mellan förbunden. Han kommer att finnans stationerad i Skellefteå där han bor med sambon Linnea och hunden Storm. 

Kontakta gärna Niclas om du har frågor om kälksport, långfärdsskridsko eller bara vill säga hej. 

Telefon: 010-476 42 46

E-post: This is a mailto link 

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU