Hoppa till sidans innehåll

Nya skridskomärken

29 NOV 2018 10:50
Under början av 2019 kommer vi lansera nya skridskomärken som bygger vidare på det tidigare märket tusenfotingen.
  • Skapad: 29 NOV 2018 10:50

Den första rundan av lanseringen av de nya skridskomärkena vänder sig främst till de yngre åldrarna men också till äldre som påbörjat sin skridskoåkning. De nya märkena baseras på att uppnå olika färdigheter som exempelvis göra fart, bromsa, svänga, ta sig förbi och igenom olika hinder till lite mer avancerat som att åka fram och baklänges på en skridsko samt kunna hantera sina skridskor på ett tryggt och effektivt sätt. Skridskomärkena ska också kopplas samma med de olika stegen i den långsiktiga utvecklingsplanen samt att ett instruktionsmaterial ska arbetas fram och som ska vända sig till instruktörer.

Vi kommer att lansera profiler riktat för skridskomärkena på sociala medier, trycka upp posters som ska skickas ut till olika idrottsplatser där det är möjligt att genomföra åkning på skena eller hjul och där det inte nödvändigtvis behöver vara en organiserad föreningsverksamhet. På sikt kommer vi också arbeta fram enklare instruktionsfilmer som ska finnas tillgänglig på en plattform där man enkelt kan ladda ner olika övningar som baseras på att uppnå färdighetskraven för att erhålla märkena.

Vi kommer att erbjuda våra medlemsföreningar ett specialpris att köpa in skridskomärkena till en vidareförsäljning samt ett annat pris till allmänna personer som önskar testa sina kunskaper.

Håll utkik på Skridskoförbundets hemsida, sociala medier och till respektive föreningars mailbox.

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU