Hoppa till sidans innehåll

Nystart i Göteborg

26 JAN 2017 13:36
IK Wega en anrik skridskoklubb i Göteborg och med en stark historia bakom sig gör nu en omstart och tittar in i framtiden. På senare år har aktiviteten avtagit i föreningen och verksamheten har minimaliserats.
  • Skapad: 26 JAN 2017 13:36

Nu gör föreningen en omstart under ledning av den tidigare OS deltagaren Per Olof Brogren.

Läget har under hösten beskrivits som ytters bekymmersamt för föreningen och ett antal föreningsmedlemmar har under ledarskap av Per Olof bjudit in till ett antal träffar under hösten och vintern. Läget har ljusnat och några personer har gjort ett gediget arbete, vilket gör att föreningen nu ser in i framtiden med försiktig optimism. Det har bildats arbetsgrupper för skridskoskolverksamhet, tävlingsgrupp och en för träningsverksamhet för redan befintliga medlemmar. Ett arbete görs för att få på plats en ny styrelse, externa kontakter är tagna med Stadsdelsförvaltningen i Göteborg, Göteborgs Stads idrott och föreningsförvaltning, SISU i väst, skolidrottsförbundet i Väst och med Skridskoförbundet. Kontakter är även tagna med IFK Göteborg och Göteborgs Långfärdsskridskoklubb för att titta på samarbete. En kontakt och ett samarbete är redan även i gång med SK Trollhättan som vid några tillfällen under säsongen har flyttat sin träning till Göteborg och Ruddalen. Prova på tillfällen med öppet hus genomfördes vid två tillfällen i dagarna mellan jul och nyår.

Det glöder i skridskostaden Göteborg och i föreningen IK Wega igen och detta engagemang är viktigt inte bara i IK Wega, men i alla våra föreningar. Det har varit en positiv och god känsla när man som representant för skridskoförbundet har blivit inbjuden till några av dessa träffar med föreningens medlemmar och lyssnat på diskussioner och framtidstankar.

Så här beskriver Jonas Erkman en av ledarna för den nystartade skridskoskolan den första träffen.

” I tisdags påbörjade vi som håller i skridskoskolan vårt första lilla steg mot tillskapandet av en ny generation unga skridskoåkare. Under eftermiddagen såg vi fram emot att ta emot två (2) intresserade barn.....

 

 En halvtimme innan speedskating-skolan började kl. 18 ringde en mamma och frågade om hennes två barn (8 och 11 år) fick vara med. Väl nere på Ruddalen mötte jag ytterligare en mamma som frågade om hennes son fick vara med. Och Erik Bodin tog inte bara med sig Sonja (10 år) utan också sin andra dotter Solveig (6 år) som i sin tur tog med sig en kompis. Barnens föräldrar stod heller inte vid sidan om och tittade på utan tog modigt på sig var sitt par skridskor. Vi var alltså plötsligt 13 personer på isen. Jag och Erik körde igång med allehanda övningar. Efter en liten stund dök det upp ytterligare tre tjejer (8-11 år). Så man kan väl säga att det hela gick över förväntan. Och inte bara det, ett par föräldrar sa att de kommer tillbaka nästa vecka med sina barn. Efteråt samlades vi och drack saft, åt pepparkakor, tömde ett par påsar muffins och tejpade namn på skridskor. Ett särskilt tack till Markus Hjalmarsson för hjälp med slipning av skridskor. 

 Men det kom faktiskt flera. Några lite äldre som hängt runt på isen både förra och denna vinter kom in och lånade skridskor och när kvällen var till ända hade IK Wega fått fyra nya vuxenmedlemmar. Så det var faktiskt lite liv och kolifejs i tisdags.”

Engagemanget kring skridsko på Ruddalen har också lett till att förvaltningen i Göteborg ser med positiva ögon på att utveckla skridskoanläggningen Ruddalen och göra den till en samlingsplats för skridsko. SSF’s ordförande och idrottskoordinator har genomfört möten med förvaltarna av anläggningen på Ruddalen och måndag 30.januari samlas ledare från långfärd-, hastighetsföreningar och Roller Derby föreningar för att se på hur anläggningen på Ruddalen kan utvecklas för skridskosporten.

Så det blir spännande att följa IK Wega och skridskosporten i Göteborg i allmänhet med alla de olika föreningarna in i framtiden. Mycket spännande och många utmaningar som ligger framför oss, men så länge engagemanget finns och viljan är där så är allt möjligt.

Har du ett intresse för eller är nyfiken på skridsko och vill engagera dig eller prova på att åka skridsko så är det bara att ta en tur till Ruddalen och kontakta oss i IK Wega hälsar Per Olof Brogren. 

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU