Hoppa till sidans innehåll

Rapport från läger i Vålådalen

17 SEP 2020 18:13
I början av september samlade Sveriges Olympiska kommitté ett 20-tal talanger från fem vinteridrotter för ett läger i Vålådalen. Detta inom ramen för SOK:s satsning Olympisk Offensiv. 7 av de aktiva på plats var skridskoåkare.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2020 18:13

Skridskoåkare Ann-Marie Lindqvist var en av de aktiva i skridskotruppen och hon bjuder på följande rapport.

Söndagen den 6 september satte vi oss på planet till Östersund. Efter en dryg timmes bilfärd kom vi fram till Vålådalens fjällstation, en plats där toppidrottare tränat sedan 1920-talet och där vi fick bo i fem dagar. Under dessa fem dagar hann vi med en hel del, bådae hård träning och annat. 

Lägret anordnades av SOK och deras personal som var på plats delade med sig av sin kunskap och erfarenhet. Vi fick hjälp med lyftteknik och spänstträning av Jesper Sjökvist medan fysio Marcus Bystedt höll i återhämtningspass och lärde oss mer om foamrolling och rörlighet. Vi fick också prata med kostrådgivare Linda Bakkman. Under lägret höll idrottsprofessor HC Holmberg en föreläsning och Wolfgang Pichler talade om vad han anser krävs för att nå världstoppen som idrottare. 

Förutom skridsko var även skidskytte, rodel, skeleton och backhoppning, som alla också ingår i satsningen Olympisk Offensiv, med. Det var kul att lära känna andra idrottare och att höra dem berätta om sin idrott. Vissa pass tränade vi gemensamt, bland annat backlöpning med skidskyttarna och spänst allihop tillsammans. Men vi fick också möjlighet att titta på backhopparnas teknikträning och skeletonåkarnas startträning. Några utav oss fick testa skidskyttarnas gevär på skjutvallen och rodelåkarna visade oss sina speciella handskar.

Med andra ord var det en mycket inspirerande idrottslig miljö. Vi fick dock även njuta av själva platsen vi var på genom löp- och vandringsturer på fjället eller genom att avsluta dagen med ett bad i badtunnan.


Sammanfattningsvis alltså ett bra och inspirerande läger. Nu närmast väntar en veckas träning och tester i Göteborg innan vi åker till Inzell på nästa läger.
Ann-Marie Lindqvist

Mer om information om SOK`satsning Olympisk Offensiv

Skribent: Anne Österberg
Epost: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU