Hoppa till sidans innehåll

Rapport från träningsläger i Västerås

28 MAJ 2019 06:59
I helgen genomfördes ett träningsläger riktat till tjejer. Mia Folke från SK Pollux har summerat ihop lägret med både text och bild.
  • Skapad: 28 MAJ 2019 06:59

I helgen 24-26 maj hade vi tjejläger på Björnön i Västerås. Tjejer från Sundsvall i norr till Malmö i söder, från yngre ungdomsklasser till veteraner var på plats. En riktigt lyckad helg som bestod av inspirerande träningar med många olika ledare och stort fokus på att alla skulle lära känna varandra. En bra blandning av skratt och svett. God stämning, enormt bra träningsinsats av de aktiva och vilja att umgås med och lära känna alla.

     

Initiativtagare till lägret var Eva Lagrange från Sundsvall. Tillsammans med Mia Folke från Västerås och Linda Liljedahl från Malmö har lägret planerats och allt fixats inför helgen. Lägret har finansierats av idrottslyftspengar. På plats var Lena Sirvonen från Västerås och hjälpte till med logistik av läger. Andra Västeråsare har agerat taxi. Även deltagarna på lägret hjälpte till med sina kunskaper. Malin Wikström hjälpte till med första passet bestående av en hinderbana ihop med Mia, Eva och Lena. Caroline Cerne och Anna Andersson höll ett corepass. Felicia Nilsson med hjälp av Amelia Pettersson höll ett rörlighetspass. Johanna Östlund gästade lägret under lördag förmiddag och höll i ett imitationspass.

     

Lägrets avslutades med hip hop dans på Dansverkstan i Västerås. Hip hop är inte bara roligt det är också ett sätt att träna takt och tyngdpunkt liksom corestabilitet. Så en bra sammanfattning på delar vi arbetat med under lägret.

     

Svårt att definiera vem som var ledare och vem som var aktiv men totalt var vi drygt 20 personer. Vilken kunskap vi besitter tillsammans och vad skoj det är att göra saker ihop!

Mvh Mia 

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU