Hoppa till sidans innehåll

Rapport från utvecklingsläger i Stavanger

26 OKT 2019 15:00
Träning, tävling, utveckling och utbildning tillsammans med Team Sörmarka och StavangerSandnes Sköyteklubb var i centrum när 10 aktiva under perioden 10 - 17 oktober var samlade i Stavanger och Sörmarka Arena.
  • Skapad: 26 OKT 2019 15:00

De 10 aktiva från Sundsvall SK, Hagaström SK, Södermalms IK, Motala AIF, Trollhättan och IFK Göteborg åkte hem med en hel del nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper och med en iver på att fortsätta sin utveckling på hemmaplan. Det var även många bra dialoger med de aktiva och oss ledare där de aktiva har många tankar och funderar mycket på hur de kan vara med på att utveckla och öppna upp den verksamhet som bedrivs på hemmaplan. 

De aktiva har visat en härlig inställning och stort engagemang kopplat till såväl sin egen som kompisarnas utveckling. Lägret som är en del av förbundets utvecklingsverksamhet som har sitt stöd från RF elit och ISU development inleddes med träning torsdag och fredag innan de aktiva fick möjlighet att starta i Stavanger Open under helgen. Detta blev en fin start på säsongen där de aktiva fick kvitto på det jobb som de har gjort under sommaren och hösten och det gav en iver och hunger efter att fortsätta sin utveckling och ta nya steg. Stavanger Open var en mycket väl arrangerat tävling med en proffsig arrangörsstab som testade sin organisation av utbildade funktionärer inför den kommande säsongen. Det blev också uppmärksammat och de var särskild glada över att ha med Svenska deltagare. Allt från anmälningar till lottning och genomförande följde ISU regelverk och även ett starkt fokus på att följa Norges Idrottsförbunds barnidrottsbestämmelser till ex i samband med speaker och resultat service.

På måndag kväll blev vi inbjudna till att delta på ett arrangemang tillsammans med StavangerSandnes skridskoklubb som var kopplat till den årliga TV aktionen i Norge. De aktiva skulle åka så många varv som möjliget och varje varv bidrog till att samla in pengar till tjejer och kvinnor som inte har det så bra runt om i världen "Nå er det hennes tur" het aktionen. Detta passade fint med det program som var planerad där vi skulle åka lugna varv. Tillsammans med ca 100 andra aktiva i alla åldrar bidrog våra aktiva i en härlig atmorfär till att samla in pengar till TV aktionen. Det bildades många olika tåg och de aktiva kunde kliva av och på olika tåg, hitta olika ryggar att ligga bakom eller få någon åkare som tog deras ryggar. Det var en otroligt härlig stämning och kvällen avslutades med kakao och bullar på innerplanen. 

Veckan fortsatte med träning och föreläsning och vi körde bland annat ett tempopass tillsammans med Team Sörmarka som är en satsning som är knuten till Toppidrottsgymnasiet Wang i Stavanger och föreningens elit satsning. Satsningen leds av huvudtränare Wouter Olde Heuvel som är en tidigare elitåkare från Holland. 

Det var trötte, men glada och motiverade aktiva som satte sig på flyget hem för att fortsätta sin utveckling. Nu startar tävlingssäsongen för fullt och några aktiva återkommer till Stavanger för att den kommande helgen delta i Norge Cup 1 som går i Stavanger. 

Detta var det andra islägret inom ramen för det projektstöd som vi bland annat har fått från RF elit och ISU development och som är en del av det strategiska arbetet med Making a Better Skating Nation. 

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU