Hoppa till sidans innehåll

Skridskoförbundet arbetar för ökad inkludering

06 OKT 2020 08:10
Skridskoförbundet är ett av förbunden som tillsammans med RFSL och projektet Idrott för alla kroppar har arbetat med riktlinjer för transinkludering.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2020 08:10

RFSL släpper rapporten Trans och idrott – ingen ska lämnas utanför. Rapporten granskar och belyser transpersoners erfarenheter inom idrott. 110 transpersoner har intervjuats och många vittnar om höga trösklar för deltagande. Rapporten riktar sig till dig som är aktiv inom föreningsidrott och ger råd och förslag på lösningar och vägar framåt. Några av de förbund som redan arbetat med riktlinjer för transinkludering är Svenska Fotbollförbundet, Svenska Skridskoförbundet, Svenska Volleybollförbundet och Svenska Gymnastikförbundet.

Förbundet har ju sedan tidigare en sk genderpolicy för den nationella rollerderby-verksamheten. Den nya policyn inkluderar alla våra fem idrotter och innebär i korthet att alla barn och ungas könsidentitet och könsuttryck ska respekteras. Policyn i sin helhet kommer att publiceras så fort den är antagen av styrelsen.

Har du frågor kring policyn kontaktar du Sofia Isaksen

Läs pressutskick från RFSL

Läs också nyhetsserien i DN också

Skribent: Sofia Isaksen
Epost: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU