Hoppa till sidans innehåll

Släpp fram alla!

27 APR 2017 15:08
”Tänd lampan!” var temat för Förbundsmöteshelgen. Att tända lampan betyder för SSF att bjuda in och öppna upp för alla som vill och som delar intresset, skridsko.
  • Skapad: 27 APR 2017 15:08

Vi behöver skapa och utveckla sociala plattformar. Att vara en social plattform blir en viktig del av framtiden idrottsrörelse. Precis som det en gång i tiden var. Varje by och stadsdel hade sin egen idrottsförening och den var en viktig spelare i den sociala samvaron i samhället. Skridsko fanns tidigare på många fler platser än idag. Det finns just nu många vita fläckar på kartan. 

Samhället har förändrats och vi har inte hunnit med att anpassa och erbjuda en verksamhet som möter det som sker runt om kring oss. SSF är ett anrikt förbund med lång historia, en historia att vara stolt över. Vi ska värna de historiska värdena men inte vara rädd att verka i den moderna världen. Den kräver en ny syn på kön, ålder och ekonomisk distinktion. SSF sysslar fortsatt med skridsko men måste på ett annat sätt än tidigare förhålla sig till omvärlden.

Att ”tända lampan” är att som en fyr, och ett ljus i mörkret, attrahera personer till sin verksamhet. Det är också att våga visa att det pågår verksamhet, likaväl som att sätta ljus på verksamheten för att syna den. Alla idrotter inom SSF har olika ingångar till lampan. Genom att inte tala om för er vad det innebär att tända lampan så finns friheten att bestämma över er egen verksamhet. SSF vill vara med och hjälpa er att tända de lampor som ni önskar tända. 

Tänd lampan är fortsättningen på MBSN. Vi har nu under två år jobbat med att utreda hur det fungerar i SSF; kansli, styrelse, elitorganisation, m.m. Städat bland dokument och rutiner. En förändring bör börja inifrån. Därför har vi börjat med kansliet och styrelse. 

Resultatet av arbetet har mynnat ut i slagorden: ”Så många som möjligt, så länge som möjligt i så bra verksamhet som möjligt och starka landslag”. Ett sånt statement leder till ett antal frågor. -Hur många är många? -Vilka är de och hur ser de ut? För att bli många så måste vi bli fler, fler av vad då? Handlar det om hastighetsåkare i världselit eller kan det var något helt annat? Hur länge är så länge som möjligt men framförallt vad är bra verksamhet? 

Det var dessa frågor som låg till grund för diskussionerna under helgen. Deltagarna vid konferensen diskuterade och utbytte erfarenheter kring hur det är att verka i förening. 

Att gör en förändring handlar om att våga, våga gå men också att våga låta någon annan prova. Det är svårt att släppa något som man alltid har gjort. En intressant fråga var kring kan ungdomarna arrangera tävlingar och varför de inte blir en del av arrangemanget i hemmatävlingar på hastighet. Ibland måste man göra något för någon annan för att i ett senare skede få tillbaka. 

När vi nu har städat vill vi nu börja tända lampor hos föreningarna. 

Man kan mäta utveckling på många sätt, antalet klubbar, åkare, prestationer och pengar. För mig är det stora, den här gången, att från ett Förbundsmöte till ett annat öka antalet röstberättigade föreningar på plats för att göra sin röst hörd från 9 till 29. Det visar på att det finns ett engagemang för de stora frågorna inom skridskosporten.

Som ansvarig för projektet MBSN är jag glad och nöjd över den utveckling som projektet haft. Det har varit mycket jobb och det stora arbetet syns inte utåt men det kommer bära frukt över tid. Det känns som Svensk Skridsko tar kraft för att göra sig redo för ett kraftfull hopp ut i det okända. 

Tänd din lampa och häng med!

/Sebastian Falk

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU