Hoppa till sidans innehåll

Summering av Moralägret 2019

05 AUG 2019 00:49
Moralägret 2019 är nu avslutat!
  • Uppdaterad: 05 AUG 2019 00:49

Moralägret 2019 är nu avslutat och vi hade en mycket bra grupp på plats. Lägret rivstartade med is och barmarksträning följt av föreläsning där Ulrika Billme pratade om Idrottspsykologi. Torsdagen startades med morgongympa och som följdes upp med två träningspass för våra barn och ungdomar medan föräldrar fick träna ett specifikt barmarkspass. Föreläsningen denna dagen hölls av Mattias Hadders som pratade om materialet som berör hastighetsskridskor. Kvällsaktiviteten bestod av street dance.

Fredagen fortsatte likt torsdagen med morgongympa och träning och som avrundandes med bowling. Denna dagen presenterade Bent Erik Brenden innebörden av Physical literacy. Lördagen fortsatte som övriga dagar med gympa och träning samt att vi avslutade kvällen med att spela travsportens V5. Vi byte dock ut hästarna mot våra barn och ungdomar samt travbanan till olika lekstationer. Här kunde alla välja ut en häst som de trodde skulle vinna en utav fem lekar. Några pengar satsades inte och inte heller delades det ut några prispengar. Här tävlades det om äran och skickligheten att pricka rätt bland alla olika hästar. Segrade gjorde Ludvig Nylén som satte 4 av 5 rätt. Söndagen avslutade med den klassiska Morajoggen där våra allra yngsta kämpade sig runt sjön inne i Mora parken och de något äldre fick välja mellan 2,5km, 5km och 10km. 

Träningsinnehållet för vår äldsta träningsgrupp som Johanna Östlund och Bent Erik Brenden ansvarade för genomförde följande träning:

- Tester från skridskokompasset
- Imitationsintervaller
- Styrketräning
- Inlines

Vår yngsta grupp som Sofia Larsson, Helen Hadders och Mattias Hadders ansvarade för har genomfört följande träning:

- Skridskoskola på is med övningar från vår övningsbank som är kopplad till våra nya skridskomärken.
- Inlinesskola med samma innehåll som på is samt friåkning i skate parken.
- Koordination och olika hopp

Föräldragruppen som fick köra tre pass tillsammans med Mattias Hadders fick testa på:

- Koordination
- Specifik skridskoträning
- Cirkelstyrka
- Rörlighetsträning

Moralägret syftar till alla ska få träna, utvecklas, lära sig något nytt, umgås och ha roligt. Känslan från arrangörshåll är att alla har fått med sig något av de ovannämda områdena. Vi ser Moralägret som en viktig träff och vi hoppas och kommer jobba för att fler vill deltaga. Vi vill rikta ett stort tack till alla ni som var med och deltog på lägret! 

Resultat från Morajoggen 2019

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU