Hoppa till sidans innehåll

Träning i Mälarmiljö för nyfikna ungdomar

17 JUN 2018 23:04
Under fyra dagar har ungdomar från stora delar av Sverige samlats på det första öppna Blå-Gult-lägret. Vi har utvecklats i historisk miljö vid Rosersbergs Slott. Det är en inspirerande miljö för träning och samvaro.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2018 13:22

Tillsammans till fots genom slottsparken och vidare ut längs Mälarens strand inledde vi lägret med en orientering i samlad trupp. Vi gav oss själva i uppgift att som grupp att komma runt banan, ingen skulle lämnas kvar. 94 minuter senare kom vi tillbaka till hotellet som en enhet. Längre än många tidigare varit ute till fots. På vägen hade vi sett rådjur, grävling, hare och myror, vi hade också varit uppe på en utkiksplats och njutit av utsikten över vattnet. 

För att bilda oss en uppfattning om åkarnas kapacitet genomförde vi delar av Skridskokompassen, ett verktyg för kartläggning av basfärdigheter för skridskoåkare. Värderna från testerna gav utgångpunkt för kvällens diskutioner kring träning och träningsprinciper. En stor del av lägret handlar om reflektion och utveckling. Vi vill lära av varandra och hjälpa andra att utvecklas. Alla som kom på lägret har och tog ett ansvar för lägret. Tillsammans kan vi nå högre höjder, tillsammans kan vi bli våra bästa jag.

Att stå på en slideboard, en planka som skrinnare med sockor glider på från sida till sida, kan göras på många olika sätt. Det blev vi, som ledare, varse när vi tillsammans med åkare och föreningsledare gjorde videoanalyser. Dynamiken i den diskussionen gjorde att vi var tvunga att sträcka på våra hjärnmuskler och ändra våra instruktioner. Det är vi tacksamma för.

När åkare som spenderar många timmars träning på hemmaplan kommer samman med andra åkare från andra delar av landet sker något. Det skapas en energi. En energi som värmer. Vi blir bättre tillsammans och glädjen går inte att ta miste på. Vi trivs tillsammans och skridsko är viktigt för oss. 

Kom och var med du också!

Se film från helgens läger 

 

 

 

 

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU