Hoppa till sidans innehåll

Nils van der Poel


Födelsedatum: 25 april 1996

Bostadsort: Trollhättan & Västerås

Förening: SK Trollhättan

Tränare: Johan Röjler

Träningsgrupp: Topp och Talang (SOK)

STÖTTA NILS I HANS SATNING (Klicka på länken)

När började du åka skridskor & vad minns du av dina första skär?
Första gången jag åkte skridskor var jag 2 år gammal. Syrran hade fått ett par skridskor i present och när hon behövde vila fick jag prova. Det tog några år, men tillslut lärde jag mig översteg åt båda hållen.

Din drömplats på jorden
Omgiven av goda vänner, geografin är inte särskilt avgörande.

Berättade lite om ditt bästa skridskominne
Jag har otaliga fina skridskominnen. Men mitt första JVM-guld tillsammans med Mattias står nog högst. Andra minnesvärda stunder var när jag tillsammans med Johan, på tredje försöket, lyckades springa över 100 miles. En gemensam nämnare för de bästa stunderna har varit att de föregåtts av hårt arbete, trevligt sällskap och många skratt!

Det finns säker många barn, ungdomr och vuxna som har dig som idol. Vad är dina 3 bästa tips att nå lika långt som du har gjort så här långt?
• Hitta det som håller dig motiverad! Vad är det som gör att du tycker detta är roligt? Gör mer av det! Den som under lång tid vill arbeta med något intensivt kommer att utvecklas på bästa sätt. Den dagen viljan sinar, upphör också utvecklingen.

• Håll dig själv ansvarig för din utveckling! Din utveckling är Ditt ansvar, inte din coach/förälders/kompis/lärares/.. Du kommer stå som ansvarig för Dina resultat—inför Dig själv. Om Du misslyckas med att uppfylla Ditt syfte kommer Du behöva förklara för Dig själv varför Du inte räckte till. Enda sättet att förändra resultatet, till något för Dig mer önskvärt, är genom att förändra Dig själv. Det kan bara Du göra. Håll dig själv ansvarig, även när det kanske inte bara hänger på dig.

• Tala sanning! Ta ansvar för dina tillkortakommanden och berätta hur du skall rätta till dem. Det är svårt att bli bättre, det blir ännu svårare om vi döljer verkligheten för oss själva eller andra. Våga vara självkritsik men belöna också dig själv rikligt och ofta, även för små framsteg i vardagen. Då kommer du börja tycka om utveckling!

Det här visste ni inte om mig!
Jag spelar gitarr på fritiden och har ägnat ett år till att försöka lära mig "What I've been kicking around" med The tallest man on earth. Jag är tämligen talanglös, tyvärr, just nu håller jag på att lära mig första refrängen. Men den vinner som är trägen!

Vad ser du fram emot just nu? 
Just nu är jag i en formtoppningsfas mot världscup nr 1 som kommer bli väldigt spännande att starta på. Med komplikationerna runt förra helgens 5 000m ska det bli kul att se vad kroppen går för med lite bättre uppladdning. Kanske finns det ännu mer och kanske inte. Men framförallt ser jag fram emot träningsperioden som väntar fram mot distans-VM i februari. Det kommer va en tuff träningsperiod och varje dag kommer bli en balansgång gällande hur mycket jag vågar träna, utan att det blir alldeles för mycket. Årets kanske mest krävande träningsperiod väntar och jag känner mig redo att försöka göra mitt bästa.

Foto: ISU

Personliga rekord och Resultatutveckling 

Uppdaterad: 10 DEC 2018 15:11 Skribent: Mattias Hadders


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU