Hoppa till sidans innehåll

Wilhelm Ekensskär


Namn: Wilhelm Ekensskär

Förening: Skridskoklubben Trollhättan

Träningsgrupp: Olympisk Offensiv

Tränare: Joel Eriksson

Bor: Göteborg 

Intressant fakta om Wilhelm

1. När började du åka skridsko och vad minns du av dina första skär?
Jag började med Skridsko kring årskiftet 2009/2010 efter att en kompis tjatat länge på mig. Trollhättan hade även fått en ny hall så det var lite extra spännande. Jag minns att jag kände direkt att detta vill jag hålla på med. Klubben visade uppskattning samt känslan av att friktionsfritt glida fram över isen var och är fortfarande helt magisk.

2. Din drömplats på jorden?
Jag är en kille som drömmer väldigt mycket. Jag dagdrömmer mycket. Idagsläget har jag två drömplatser. 1: Pirum, Kållandsö. Här, mitt i Ekensskärgård ligger min familjs sommarstuga. Här vill jag vara betydligt mer i framtiden. 2: Salt Lake City, Utah, USA. Jag skulle vilja bo under en period i USA. Testa det livet. Här finns en av Världens snabbaste skridskobanor.

3. Berätta lite om ditt bästa skridskominne.
Svårt att urskilja endast ett minne. Jag har så många fantastiska minnen. Men den bästa känslan ofta kan få är känslan av flow/zen. Det finns vissa lopp som bara händer. Man kliver liksom in i en bubbla och kliver ur först när man gått i mål. Ingenting kan störa koncentrationen. I detta läge känner man ingen smärta, ingen mjöllsyra, allt bara flyter på. Denna känsla uppstår bara vid några enstaka lopp varje säsong. Försöker förståss få fram känslan varje lopp, men det verkar inte fungera så. Oftast dyker den bara upp. Det är magi helt enkelt.

4. Det finns säkert många barn och ungdomar som säkert skulle vilja vara med i satsningen Olympisk Offensiv. 

- Träna hårt. 

- Bestäm dig. 

- Ställ mycket frågor. 

Innan jag började med skridsko gillade jag egentligen inte idrott/sport överhuvudtaget. Jag gillade att spela schack och dricka läsk. Men så fick jag möjligheten att prova denna sport. Jag bestämde mig direkt att detta ska jag ge en chans för att se hur långt jag kan komma. Hittils har jag inte ångrat det beslutet!

5. Det här visste ni inte om mig!
Som jag nämnt tidigare så dagdrömmer jag en hel del. Jag har många ideer som snurrar runt i huvudet. Det är oftast materiella ting. Ibland kommer det ideer som inte går att släppa. Då kommer jag behöva förverkliga dessa innan jag kan gå vidare. Varje år är det oftast ett nytt projekt som startas/avslutas. Första stora projektet var att jag och min pappa byggde en Bastutunna. Sen blev den en badtunna. Badtunnan tog någonstans mellan 800-1000h att bygga under 1.5 år. Oftast vill man vara unik och bygga något som ingen annan gjort tidigare. Så badtunnan blev mycket komplicerad och tidskrävande. Sen kom drömmen om att campa. Ville fortsatt ha vardagslyx och slippa sova på marken så då blev det att konvertera en begagnad takbox till en "sovbox" eller "taktält" som man också kan säga. Nu senast vill jag lära mig att koda, så sitter mer framför datorn och försöker få ihop en app.

6. Vad ser du fram emot just nu?
Nu ser jag fram emot att få tävla igen. Önskar även att allt ska bli som vanligt igen och att perioden med Covid 19 är över snart.

Följ Wilhelm på Instagram 

Personliga rekord och Resultatutveckling

 

Uppdaterad: 10 DEC 2018 15:11 Skribent: Mattias Hadders


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU