Hoppa till sidans innehåll

Licens och försäkring


Sammanställning över försäkringar som vi erbjuder i samarbete med Folksam


Ungdomsförsäkring
Försäkring långfärdsskridskoklubbar - gruppförsäkring
Sanktionsförsäkringar för tävlingar och långlopp
Tävlingslicens/försäkring en förutsättning för att tävla/spela match är att du ansöker om licens och för att kunna ansöka om licens är det en förutsättning att du lämnar ifrån dig fullständigt personnummer.
Försäkring för "prova på" aktiviteter
Engångslicens/försäkring
Aktivitetslicens för barn och ungdomar. Barn (7-12 år) och ungdomar (13-14 år) registrerar aktivitetslicens. Licensen registreras i Idrott Online precis som tävlingslicensen. Aktivitetslicensen är kostnadsfri

Råd och vård 
Från och med 1 januari 2020 ingår Råd och Vår för idrottsskador i din tävlingslicens/försäkring. Det betyder att du alltid ringer 020-44 11 11 eller mejlar This is a mailto link om du skadat dig på träning eller tävling.
Läs mer om Råd och vård vid idrottsskador här.


Via RFs Grundförsäkring, är förtroendevalda, ledare, funktionärer, tränare och domare försäkrade då dom utför uppdrag åt föreningen olycksfallsförsäkrade.

Du kan läsa mer om idrottsförsäkringar tecknade för skridskoverksamhet på Folksams hemsida.


Folksam erbjuder även utökade försäkringar för Ideélla föreningar


Så här går du tillväga när du skadat dig

För att anmäla olycksfallsskada ringer du Folksam, Idrott, tel 08-772 87 40, mån-fre 8-16. De flesta skador regleras direkt på telefon.

Övrig information
Begreppet olycksfallsskada: Med olycksfall menas en plötslig utifrån kommande påverkan som oförutsett drabbar den försäkrade. Olycksfallsskada är den kroppsskada som den försäkrade drabbas av genom olycksfall. Total hälseneruptur (avsliten hälsena) anses som olycksfallsskada även utan sådan utifrån kommande påverkan.

Utländska åkare som representerar svensk förening ska licensieras. Åkare från vissa länder är inte berättigade till offentligt finansierad vård i Sverige. För dessa blir avgifter vid vård och behandling dyra och försäkringen otillräcklig. Arrangörsföreningar bör komplettera med en försäkring för dessa som ger kostnadstäckning vid såväl olyckfalls som akut sjukdom,dygnet runt.

Skattebestämmelser: Utbetalda ersättningar är inkomstskattefria.

Prisbasbelopp: Vissa ersättnigar är knutna till prisbasbeloppet enligt lagen om allmän försäkring. Dessa bestäms på grundval av det prisbasbelopp som fastställts för det år då skadan inträffade.

Försäkringsvillkor: Fullständiga försäkringsvillkor översändes på begäran

Uppdaterad: 31 JAN 2019 11:21 Skribent: Anne Österberg


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU